Adopteren op afstand

U kunt het belangrijke werk van Stichting Melief steunen door één of meerdere dieren financieel te adopteren. De vaak aangrijpende verhalen van de dieren kunt u lezen door op Lees meer over mij te klikken. Hoe het adopteren op afstand precies in zijn werk gaat, kunt u hier lezen.

€ 6,50
Pechvogel

In juli 2013 hebben we de haan ‘Pechvogel’ opgenomen. We wisten dat er een haan gedumpt was en dat die via de dierenambulance naar degene gebracht zou worden die hem vervolgens naar Melief zou brengen. Maar toen hij hier arriveerde, schrokken we ons rot: de haan had grote open wonden en een oude meervoudige botbreuk aan de vleugel. De haan had al de pech dat zijn eigenaar een enorme loser was en hem gedumpt had, en toen is hij waarschijnlijk ter plekke nog aangereden door een auto ook…

Haan Pechvogel had echter wel het geluk dat hij het overleefde en bij Melief kwam. Wij lieten hem opereren bij de dierenarts, die de gecompliceerde botbreuk met vleugel en al verwijderde. De andere optie was inslapen, maar wij vonden dat haan Pechvogel nu eens geluk moest hebben! Na enkele uren paradeerde meneer al weer vrolijk rond en de amputatiewond is boven verwachting snel hersteld. Applaus voor onze dierenarts want het was geen thuiswedstrijd!